Výroba rohlíkového boilis
25.3.2009 Rohlíky trochu jinak., Trvalý odkaz
Rohlíkové boilie jsem si začal puvodně vyrábět pomocí klasických rybářských kleští na vymačkávání kuliček s pečiva.Co jse týče kvality a množství nikdy kvalita kuliček nebyla taková ,abych s nimi mohl být spokojen.Pečivo jsem vždy předem napařil v mikroténovém sáčku v microvlnce.Napařování v microvlnce je snadné a zvládne to opravdu každý.Dáte pečivo do sáčku a sáček bud zavážete a nebo stačí když jej zatočíte.Microvlnku mějte nastavenou na nejvyší výkon.Vložíte sáček s pečivem do microvlnky a zapneteji.Hned jak se nafoukne sáček a bude se z něj vyfukovat pára tak jej vyndejte.A mate napaříno .Ted je nutné pomocí kleští co nejrychleji vymačkat kuličky.Když budete ze začátku mačkat kuličky tak máte pečivo napařeno a teplé.Postupně pečivo chladne a kvlita kuliček se ztrácí. Ovšem pomocí kleští jsem nikdy nedocílil takových rohlíkáču jako,když si je koupíte v rybářské prodejně Vlastní výroba rohlíkového bolie je snadná ,vymačkané kuličky jsi navlečete na provázek.Nejlépe se k tomuto učelu hodí režná nit..Rohlíkové kuličky máte navlečeny jako korále a na té poslední jsi uděláte dvojitý uzel a zavázanou kuličku odstřihnete.Dbejte na to,aby konce provázku po odstřižení byli dlouhé pul centimetru.Také další rada nechejte rohlíkové kuličky po navlečení jeden den uschnout a až potom je zavazujte.Je to kvuli tomu ,aby provázek pod,který se podvléká háček nebyl volný.Když budete vázat mokré kuličky tak po uschnutí se provázek uvolní a padali by rohlíkáče s háčku.Při mačkání kuliček kleštěmi mě napadla myšlenka vyrobit si malí ruční lis s výměnými velikosti raznic.Věděl jsem ,že na trhu nic takového není ,tak jsem si sedl a takový přípravek jsem si narýsoval.Díky tomu,že mám opravdu šikovného otce tak ten muj sen co jsem měl zatím jen na papíře byl do týdne zrealizován.Mužu říct,že ted jsou kuličky i lepší než od výrobcu z obchodu.Stačí napařit pečivo vložit do formy utáhnout .Asi po pul minutě lze otevřít formu a kuličky jsou hotové. Takto lze kuličky lisovat z jakého koliv pečiva. Nic na tom není.
Petrův zdar - Karel Stehlík - Kapřířízek
Průměrná známka: 2,00